Три ракети бяха изстреляни от въоръжените сили на Корейската народнодемократична 

...
Три ракети бяха изстреляни от въоръжените сили на Корейската народнодемократична 
Коментари Харесай

Пхенян изстреля ракети малко преди Антъни Блинкън да пристигне в Южна Корея

" Три ракети бяха изстреляни от въоръжените сили на Корейската народнодемократична  република (КНДР) през днешния ден ", съобщи АП, като се базира на източници на Република (Южна) Корея и Япония.

" Според Обединения щаб на въоръжените сили в Сеул един реактивен снаряд е паднал в неутрални води. Премиерът в Токио Фумио Кишида съобщи, че две ракети, изстреляни от територията на Северна Корея са паднали в Японско море ", добави международната осведомителна организация.

" И Южна Корея, и Токио обявиха, че ракетите на Пхенян не са предизвикали никакви материални вреди ", уточни още медията.

" Изстрелването стана малко преди държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън да дойде в Южна Корея по покана на президента на азиатската страна Юн Сук-йол ", добави АП.

 

" По мотив на последните дейности на КНДР външият министър на Вашингтон съобщи: " Ние ще продължим да оказваме помощ на съдружниците ни от Сеул и Токио за възпирането на нападателната политика на Северна Корея ", написа още организацията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР